Les entitats exposen al Codiscat les dificultats econòmiques derivades de la pròrroga pressupostària de la Generalitat

destacat

Un moment de la reunió del Codiscat

20 de juny de 2019.- Representants de les entitats catalanes de la discapacitat i del Govern de la Generalitat han celebrat aquest matí una nova sessió del Consell de la Discapacitat de Catalunya, encapçalada pel president Quim Torra, que ocupa la presidència del Consell, i pel president del COCARMI, Antonio Guillén, que ostenta una vicepresidència juntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

En la trobada, Guillén ha destacat la importància de dotar-se d’una eina que “ interpel·li al conjunt de la nostra societat: món local, col·legis professionals, agents econòmics i socials, partits polítics...“ tots ells “necessaris per garantir l'exercici de la plena ciutadania per part de les persones amb discapacitat”. I aquesta eina, ha dit Guillén “és l'impuls d'un Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, el qual ens ha de permetre construir les bases per ser pioners en la implementació de la Convenció de Nacions Unides”.

Precisament, en la trobada s’ha presentat un informe preliminar del nivell d’adequació de la normativa i polítiques catalanes a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Una altra de les qüestions que ha centrat el debat ha estat el finançament de les entitats. Les entitats que han intervingut en la sessió han posat de relleu les actuals dificultats econòmiques del sector derivades del retard en la publicació de les convocatòries de subvencions com a conseqüència de la pròrroga dels Pressupostos de la Generalitat. En aquest sentit, han reclamat mesures per garantir la continuïtat d'aquelles entitats que es troben amb més dificultats, així com el compromís del Govern per avançar les convocatòries del proper exercici.

 

Intervenció del president del COCARMI, Antonio Guillén

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat