L'actual situació política deixa sense empara el sector de la discapacitat

destacat

Cadires de rodes

 24 d'octubre de 2017.- El COCARMI vol denunciar públicament la situació de desempara que viuen les entitats del moviment social de la discapacitat a Catalunya i, com a conseqüència, les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Ahir, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies comunicava l'afectació que té en les entitats, moltes de les quals treballen en l'àmbit de la discapacitat, la intervenció de les finances de la Generalitat de Catalunya per part de l'Estat en els projectes finançats a través de la Convocatòria Ordinària de Subvencions a Projectes i Entitats (COSPE).

Volem recordar que el passat 31 de juliol, i davant la creixent tensió política entre els governs de Catalunya i Espanya, el COCARMI ja va exposar per carta a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, el seu neguit pels efectes dels endarreriments en la concessió de subvencions a les entitats socials i li va demanar "la seva ràpida actuació i que es busquin mesures, si més no provisionals com podria ser fer pagaments anticipats, per no haver de lamentar mals majors".

El bloqueig dels comptes per part de l'Estat, a més d'afectar a l'àmbit de l'acció cívica i la joventut, també està comprometent els recursos per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat. Els endarreriments, a més, han obligat a les entitats a executar projectes sense tenir garantit el seu finançament i, per tant, fa perillar la continuïtat dels projectes però també de les mateixes entitats.

Per tor això, demanem al Govern de l'Estat el desbloqueig immediat dels programes pressupostaris bloquejats i al Govern de la Generalitat que convoqui i resolgui les subvencions pendents.

Trobareu més detalls de la problemàtica i demandes del COCARMI al pdf adjunt  

 

Nota de premsa: l'actual situació política deixa sense empara el sector de la discapacitat

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat